Over infraroodverwarming
Lange Golf Infrarood Verwarming, wat houdt dat in?

De zon zendt een enorm aantal stralingssoorten uit. De korte golven zijn gevaarlijk, denk aan nucleaire straling, Röntgen straling en ultra violet.

Een deel van het “stralingsgebied” (het spectrum) ervaren wij als zichtbaar licht (tussen ca. 380 en 720 nanometer, nm). Worden de stralingsgolven nog langer dan is er een gebied dat wij als warmte ervaren (tussen ca. 7.500 en 11.000 nm.). Dit is ook hetzelfde soort straling dat wij als mens uitstralen.

In de “Lange Golf Infrarood Panelen wordt deze straling nagebootst. Omdat het “lichaamseigen” warmte is vinden wij het comfortabel. Er zijn zelfs rapporten die laten zien dat het ook nog gezond is. Het geeft o.a. een betere doorbloeding.

We gebruiken elektriciteit om deze warmte op te wekken. De opgewekte “zonnewarmte” verwarmt massa, geen lucht. Als we in de zomer langs een muur lopen waar de zon op heeft geschenen dan voelen we, terwijl de zon al lang onder is, toch de warmte uit de muur terug stralen. In de winter voelen we de zonnewarmte terwijl de lucht onder 0º C is (het vriest). Let op: deze manier van verwarmen is totaal iets anders dan elektrische convectiewarmte waarbij de lucht wordt verwarmd. Dat soort verwarming is erg energie verslindend!

Lange Golf Infrarood is:
– Comfortabel
– Energiezuinig
– Gezond
– Ongevaarlijk!

informatie

Bij convector verwarming wordt de lucht opgewarmd door een luchtstroom. Bij infrarood wordt een lange golf warmte gelijkmatig verspreid waardoor massa opwarmt.